Med Richshaw cykel i Auning

En hverdag fyldt med stjernestunder med Rickshaw cyklen i Auning

Med sol i øjnene og vind i håret

(

af cykelpilot Aksel Rasmussen.)

En dejlig efterårsdag – dog lidt kølig – med lavthængende sol og en lidt strid vestenvind, går cykelturen rundt i byen, hvor vi ser på huse og haver. Vi kommer også gennem butikscentret, forbi byens kro og bibliotek og gennem byens eneste lyskryds. Forbi skole og idrætshal og den nye, store børnehave. Joh, vi får set en hel del på turen

Vi møder mennesker, der hilser og smiler, og nogle kommer med muntre tilråb til vores flotte køretøj, Rickshaw-cyklen.

Der bliver snakket, diskuteret, fortalt og spurgt ind til de forskellige ting, vi møder på vores tur. Det er ikke nødvendigvis alt, som passagerer og pilot er enige om. Men alle tre hygger sig og har det dejligt sammen.

Efter en times tid vender vi hjem til Møllebo. Mætte af indtryk, lidt kolde om fingrene. Men med et "på gensyn" ser vi alle frem til den næste tur.

 

Af cykelpilot Ebbe Klyver

Da kvindelig beboer fra  Plejecenter Møllehjemmet tog fusen på mig !

Man holder hvad man lover, og jeg havde lovet beboeren en tur til Øster Alling. Da hun med lidt besvær havde sat sig tilrette og kursen var sat mod den nye cykelsti  langs Århusvej tabte hjælpebatteriet pusten, så tilbage for at få det sat til ladning. Jeg havde som sagt lovet hende en tur til Øster Alling, så der måtte trampes i pedalerne. Hun var bevist om at hun nok var tung at cykle med, uden hjælpemotor, så hun foreslog at gå lidt, "nej, - du bliver siddende, det går da fint, sagde jeg" . I  Øster Alling kunne den kvindelig beboer fortælle mig om alle de butikker der havde været i byen, hvilket også var rigtig, men hun kunne ikke forstå at huset hvor der havde været købmand var væk. Jeg kunne fortælle hende at det var revet ned.  Så var det på plads.

Vi forsatte mod Liltved, og op af Liltved bakken måtte jeg af cyklen og trække/ skubbe, det gik også fint, pludselig siger den kvindelig beboer at hun skal træde af på naturens vegne.  "Nå tænkte jeg, det må løses," af med selen og ud af cyklen. Men nej…. Da den kvindelig beboer var stået af cyklen, begyndte hun at gå beslutsomt op af bakken. Hun skulle på ingen måde træde af på naturens vegne…. Hun havde bare ondt af at jeg skulle skubbe op af bakken.  Hun kunne jo faktisk godt gå en længere distance, hvilket jeg ikke vidste. Da toppen var nået, satte hun sig op i cyklen igen og hun morede sig højlydt over at hun havde taget fusen på mig.

Turen gik så over Gl. Estrup og hjem til Møllehjemmet. En Små nynnede beboer havde haft en god dag.

De små oplevelser er med til det bliver en positiv tur både for cykelpiloten og den ældre.

 

Som det fremgår af artiklerne fra de to cykelpiloter tilknyttet Rickshaw cyklen, er disse oplevelser medvirkende til at forskønne og berige hverdagen.

Vi har mange ihærdige og yderst dygtige cykelpiloter, som står klar til at give en dejlig cykeltur ud i det blå.

Hvis du kunne have interesse for dette, kan du kontakte nedenstående:

Netværksterapeut Maria Thiim Christensen 30 44 86 97

Ergoterapeut Karen Margrethe Udsen 40 85 90 12